Rigpa energetic healing & Reiki

Energetic healing

Je lichaam is veel wijzer dan wij in het westen beseffen. Het stuurt je continu signalen om je te helpen voluit en in vrijheid te leven: 
Het tempo van je hartslag, je manier van ademhalen, je hormoonhuishouding: van het grote spijsverteringskanaal tot aan je kleinste poriën reageert je lijf je hele leven op dat wat er op dat moment is… 
Wij zijn soms vergeten hoe we daar goed naar kunnen luisteren. 

Mocht je op dit moment ‘vastzitten’, emotioneel of fysiek, voor een belangrijke beslissing staan, veel emotie te verwerken hebben of het idee hebben dat alles ‘grijs’ is: wees welkom voor een privésessie. Samen kijken we wat er nu om aandacht vraagt, wat en hoe je los kunt laten, verwerken of aanvaarden. Ik maak daarbij gebruik van vormen van coaching, Rigpa Energetic Healing (voorheen ‘Sin-do’), Conscious Therapist technieken, Reiki en meditatie. 

De behandeling kan je gewoon geheel gekleed ondergaan op een comfortabele behandeltafel of in een stoel. 

Wanneer & waar?


Ik geef elke maandag en vrijdag individuele sessies in mijn ‘boot-op-het-land’ op De Ceuvel, te Amsterdam Noord.

Een eerste sessie, van anderhalf uur, kost 75 euro.
Een v
ervolgsessie (van ongeveer 1 uur) is 55 euro.
Eventueel kan ik ook op afstand behandelen, daarvoor zijn de kosten 40 euro

Mocht je op die dagen niet kunnen, op een andere locatie willen afspreken, of meer willen weten? Vraag het me gerust. 

Voor wie?

Een individuele Rigpa Energetic Healing & Reiki behandeling kan je onder andere helpen om:

  • Meer innerlijke rust te ervaren
  • Beter te slapen
  • Lichamelijk ongemak te leren begrijpen en soms te verlichten
  • toxische stoffen tijdig af te breken en af te voeren
  • Inzicht te krijgen in wat voor jou belangrijk is
  • Een beslissing te nemen die bij je past
  • Meer in balans te komen, fysiek en emotioneel
  • Emoties te verwerken
  • Een herstelproces (ziekte, operatie) te ondersteunen

De behandelingen zijn geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar kunnen wel een waardevolle aanvulling en ondersteuning zijn. Daarnaast zijn ze geen ‘Quick fix’: als je ergens mee zit of last van hebt, vraagt iets om aandacht. Als je je daarvoor openstelt, kan je beginnen met herstel.  

anke wijnja, de ceuvel, mindfulnesstrainer, mediatiecafe

Wat is Rigpa Energetic Healing (REH)?

De afgelopen jaren heette deze wijze van heling ‘Shin-do’. Vanaf 1 juni gebruiken we de oude naam ‘Rigpa Energetic Healing’ om verwarring te voorkomen met een cursus in Nederland die dezelfde naam draagt, maar een andere inhoud en oorsprong kent.

Rigpa Energetic Healing (REH) is al meer dan 2500 jaar geleden gecreëerd door Tibetaanse monniken. Het is binnen deze gemeenschap eerst alléén van meester op leerling doorgegeven. De technieken werden geheim gehouden tot de jaren ’80, toen men ze langzaam met de wereld begon te delen.

Het REH-systeem bestaat uit helende handelingen, ontwikkeld door de monniken, gebaseerd op zowel de Medicine Buddha teachings als op aspecten van het Bon Sjamanisme.
REH zelf staat los van religie. Je hoeft nergens in te geloven om het te praktiseren of te ondergaan.

Het is de weg van vibrationele heling. Het laat toe dat de vibrationele frequentie van een individu kan stijgen op zowel fysiek, mentaal als energetisch niveau.

Wat betekent dat?
Iedere cel en orgaan van ons lichaam trilt op een zekere frequentie. Wanneer een orgaan gezond is, is de frequentie van dat orgaan in harmonie met de rest van het lichaam. Wanneer deze frequentie is veranderd, is ook deze harmonie afwezig en ervaren we ongemakken, pijn en ziekte. REH kan ervoor zorgen dat deze frequenties terugkomen naar hun natuurlijke staat van zijn. 

wat ervaar je?
Dat verschilt heel sterk per persoon. De ene persoon valt in slaap tijdens een behandeling, bij de ander breekt opeens een emotie door. Dat zie je ook terug in de referenties hier onder aan de pagina. Veel personen ervaren tijdens de sessie een warmte, een tinteling of een gevoel van liefde. Zelf zie ik vrijwel ieder persoon met meer rust, meer balans en fijner in hun lijf vertrekken… Verwacht echter niets en sta open voor alles.

Wat is Reiki?

In het woord Reiki staat ‘Rei’ voor universeel en ‘Ki’ voor levensenergie, oftewel ‘universele levensenergie’. Reiki is ontwikkeld door de Japanse Mikao Usui.
Ook Reiki is een vorm van energieoverdracht. De heling werkt zowel op lichamelijk als geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Reiki wordt vaak gevoeld als een zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen activeert en het weer in balans brengt. De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging.

De universele energie waar Reiki van uitgaat, is dezelfde als waarmee in de Sin-do wordt gewerkt. Ik gebruik in mijn behandelsessies beide technieken door elkaar, omdat ze elkaar op een mooie manier aanvullen. Als je wilt, kun je echter ook een losse Reiki- of Sin-do behandeling boeken.

fear is the opposite of life - Jose Antonio Manchado
Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2L
1032 XS Amsterdam

Contact

mindfulness@ankewijnja.nl
reh@ankewijnja.nl
+31 (0)621546663