Ik hou van deze wereld, van de oneindige rijkdom van kleuren, geuren, geluiden, vormen. Van de mensen, van de dieren, van de natuur en alles om ons heen.

Ik groeide op in een huisje aan het Paterswoldsemeer, in het noorden van ons land. Als kind leerde ik dat als ik me rot voel, onzeker ben, verdriet heb, dat ik mezelf help door de natuur in te gaan. Dan gaat het altijd stukje bij beetje weer beter. Waarom wist ik niet, maar wel dàt het zo was…

In mijn studie ontwikkelde ik een heel andere kant: Industrieel Ontwerpen aan de TUDelft was technisch, praktisch, creatief en artificieel. Maar wat er in zit komt eruit: mijn ontwerpen werden geen producten, maar landschappen. Zintuiglijke tuinen voor mensen met dementie en natuurspeeltuinen voor kinderen…

Voor mij is de verbinding met onszelf en met de wereld om ons heen altijd belangrijk geweest. In mijn eigen ontwikkeling, maar ook in mijn werk. Onze zintuigen, onze emoties, wat we voelen en ervaren vormen daarin naar mijn idee een brug naar het moment… Paste ik die gedachte eerst toe in mijn landschappen, doe ik het nu veel directer: door het geven van  meditaties, mindfulness en energetische heling.

Afgestudeerd als ingenieur en geboren als nuchtere noordeling doe ik dat niet zwevend met mn hoofd in de wolken maar stevig met mijn voeten op de grond. Met liefde voor alles om me heen.

Waarom nu?
Meditatie is voor mij al mijn leven lang belangrijk. Zittend aan het water bij het meer van ons huis, vlogen mijn gedachten van nature mee met de golven, mij in stilte achterlatend…
Dat heeft me zoveel gebracht en zoveel gesteund, dat ik het graag door wil geven. Vandaar ook dat ik Mindfulnesstrainer ben geworden, zodat ik je vanaf de eerste stappen op het meditatiepad kan helpen. Wat ik aanvul met verdiepende meditatiecursussen waarin ik je prachtige meditaties uit diverse tradities kan laten ervaren.

Energetische heling, in de vorm van Reiki en Rigpa Energetic Healing (Sin-do), is al ruim 10 jaar in mijn leven. Lang liet ik echter mijn analytische ingenieursbrein daarover oordelen: het is immers voor ons westerlingen zo vreemd en ongrijpbaar. Nu ik echter zo veel, zo vaak en ook zelf heb mogen ervaren dat het werkt, dat het er is en ons geweldig kan ondersteunen, accepteer ik dat ik er met mijn hoofd niet bij kan en vertrouw ik mijn handen en mijn hart het werk toe. 

anke1

eigen ontwikkeling

Alles is continu in beweging. Dat geldt ook voor mij. Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren mijn ervaringen via seminars, trainingen, meditaties en energetische heling verder ontwikkeld en verdiept en dat blijf ik dankbaar en met liefde doen. Relevante seminars/trainingen die ik heb gedaan en die ik toepas in mijn lessen en behandelingen:

Reiki I & II     (Rotterdam, 2003/2004)
Healing Tao     (Dirkje Veltman e.a. – t/m Fusie III, 2004 – 2012)
Self & Space Clearing     (Juno Burger, 2012)
Rigpa Sin-do I & II & III     (José Antonio Manchado, Amsterdam, 2015, 2016 & 2018)
Conscious Therapist     (José Antonio Manchado, Amsterdam, 2017)
Tibetan Singing Bowl healing     (Jose Antonio Manchado, Amsterdam, 2017)
Mindfulnesstrainer basisopleiding   (Centrum voor Mindfulness, Amsterdam 2018)

wil je meer over me weten?

Meer over mijn landschapsontwerp kan je terugvinden op www.bureaufonkel.nl 
Op De Ceuvel houd ik me bezig met het Zuiverende Park. Zie daarvoor ook op: 
http://deceuvel.nl/nl/about/sustainable-technology/ en https://letitgrow.org/science-wellbeing/plants-vs-pollution-2/

Als je op de hoogte wilt blijven kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of blog:

too often grown ups have forgotten how to play
Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2L
1032 XS Amsterdam

Contact

mindfulness@ankewijnja.nl
reh@ankewijnja.nl
+31 (0)621546663