losse mindfulness & meditatie workshops

kom ook naar de mindfulness verdiepingsavonden, de eerstvolgende is op 23 mei

Verder na de mindfulness 8-weekse

Misschien heb je een eerste (mindfulness)cursus gedaan, of mediteer je al een tijdje via een app, youtube video’s of een boek.. Je weet wat meditatie is, en wat het voor jou persoonlijk doet. En nu?

Er ligt een nieuwe wereld voor je open, er zijn zoveel verschillende manieren om te mediteren en zoveel manieren waarop je het toe kan passen! Ter inzicht, ontspanning, heling… Een eerste cursus is eigenlijk net alsof je je teen in het water hebt gedoopt, de boel in beweging hebt gebracht.

Daarom geef ik verdiepingsavonden, stiltedagen en trainingen in de natuur. Om je verder te brengen dan die basis. Begeleid, omdat dat vaak zoveel makkelijker gaat dan wanneer je in je eentje bezig bent. Van korte cursussen met het begin, tot langere verdiepende dagen. De mindfulness events in de natuur doe ik onder de naam ‘The Nature Connection’

Het aanbod wisselt, dus houd de site in de gaten! 

eerstvolgende activiteiten

Meditatie Basics
Woensdag 22 mei 2024
Kennismakingsles met mindfulness en meditatie (en met mij en de plek ;-))
Tijd: 19:30 – 21:30
Workship – De Ceuvel

Verdiepingsavond
donderdag 23 mei
Tijd: 19:30 – 22:00
Crossboat – De Ceuvel  

Mindfulness Buiten
Inspiratie Wandeling Vliegenbos
Dinsdag 21 mei 10:00-13:00

Stiltedag Waterleidingduinen
Vrijdag 28 juni 8:00 -13:00

Natuurvrouw Retreat
Prachtige combinatie van verbonden ademen, yoga, mindfulness en natuurervaringen
Do 4 t/m vr 6 juli
ism José-Marie Veenhof

Klik hier voor de basiscursussen Mindfulness
Klik hier voor het hele Natuurprogramma van The Nature Connection

Nieuwe workshops volgen? Stuur me een bericht als je daarvan op de hoogte wilt worden gehouden!

Een avond voor jezelf…

Een warme mix van meditatie, visualisatie en zachte yoga.

“Winter is de tijd van bij jezelf zijn, jezelf koesteren. Om van daaruit weer te kunnen stralen.”

Ik neem je mee naar rust en verstilling, warme dekens en kaarslicht. Met een combinatie van meditatie, visualisatie en zachte yoga. Een avond lang weer in contact staan met jezelf, aandacht kunnen geven aan wat er nu is. Een avond energie opladen, zodat je er daarna weer tegenaan kunt!

In alle drukte heb je af en toe stilte nodig om op te merken hoe het echt met je is. Deze avond geeft je de ruimte, de tijd, de sfeer en het gereedschap om er voor jezelf te zijn. Daardoor weet je ook beter welke dingen jij de komende tijd nodig hebt.

Heel geschikt voor mensen in een winterdip, als je veel piekert, erg drukt bent, kritisch op jezelf of voor een moeilijke beslissing staat.

een avond voor jezelf

Datum: Woensdag 13 februari
Tijd: 19:30 – 22:00
Locatie: Workship, De Ceuvel 
Prijs: €25,-

Nieuwe data volgen, stuur me een bericht als je daarvan op de hoogte wilt worden gehouden!

Meditatie Basics

(Tevens proefles mindfulness cursus)
Ben je nieuwsgierig naar Mindfulness of Meditatie, maar heb je geen idee wat het is of waar je dan aan begint? Zit je te denken aan een 8-weekse cursus, maar wil je eerst weten of het klikt? Kom dan naar deze avond, probeer het uit en stel je vragen.
Je leert deze avond de grondbeginselen van meditatie. Wat het is, wat het niet is (ook heel leerzaam). Door middel van theorie, maar vooral door het die avond onder begeleiding te doen. Met de basismeditaties die je uitprobeert kan je daarna thuis direct verder. 

Mocht je na deze avond besluiten om een 8-weekse cursus bij me te gaan volgen, dan krijg je de kosten van deze avond weer terug.

Meditatie Basics

Woensdagavond 22 mei 2024
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: Workship, De Ceuvel
Kosten: €15,-

(de kosten krijg je terug als je je daarna inschrijft voor een Mindfulnesstraining)

 

Mindful verdiepings avonden

Mindfulness in je leven houden is veel makkelijker als je af en toe samen traint, èn als je je blijft ontwikkelen.
Daar zijn deze maandelijkse verdiepingsavonden voor ontstaan. Iedereen die al eens een mindfulnesstraining heeft gedaan, of die zelf al wat langer ervaring heeft met meditatie, is van harte welkom. 

De avonden hebben eenzelfde opzet als in de mindfulness training: samen oefenen (met nieuwe en vertrouwde meditaties), ervaringen delen en verdiepen van een thema. De avond bouwt voort op wat er in de training is aangereikt. Licht er iets uit, verdiept een aspect ervan, voegt toe. Via diverse soorten oefeningen, formeel en informeel. Via theorie en gedichten of verhalen. Daarnaast krijg je na de sessie altijd iets mee waardoor je zelf die maand extra aandacht kan geven aan het thema.

Bovendien ontmoet je anderen die net als jij een training hebben gedaan. Dat delen, weer oefenen en verdiepen werkt heel goed om je eigen ervaring en beoefening een boost te geven. Elke avond heeft zijn eigen thema.

Algemene info:
·         1 donderdagavond per maand 
·         Tijd: 19:30 – 22:00
·         Locatie: Crossboat op de Ceuvel
·         Aantal deelnemers per avond: max 10
.        Kosten: €25,- per avond/€60,- voor strippenkaart voor 3 avonden, €85,- voor de reeks van 5.

Thema’s
De maandelijkse donderdagavonden zijn ooit begonnen om iedereen die met mindfulness bezig is een plek te geven ter inspiratie, opfrisser en verdieping. Ook dit jaar doen we dat via een serie avonden die in thema’s op elkaar doorbouwen. Elke avond bevat een thema dat in elk leven terug komt. Thema’s als veerkracht, kwetsbaarheid, kunnen ontvangen, verbinden en steeds weer de moed opbrengen om vanuit je eigen authenticiteit te zijn.  

Door elke maand hier een avond bij stil te staan ontstaat er een prachtige wisselwerking tussen je mindfulness/meditatie beoefening en je dagelijks leven. Op een vriendelijke, speelse manier.

Verdiepingsavonden:

Donderdag 23 mei 2024
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: Crossboat op De Ceuvel

Kosten: €25,- voor een losse avond, €60,- voor strippenkaart van 3 avonden,
€85,- voor de hele reeks van 5.

Overzicht van de hele reeks:
23 mei
27 juni
18 juli 

Dag voor jezelf (dagretraite)

Deze dag is voor jou. Een dag om bij jezelf te komen. Om te luisteren naar wat er in je speelt, wat er om aandacht vraagt. 
Een dag in stilte, waarin ik je begeleid met meditaties uit de mindfulness in combinatie met zachte yoga. Daarnaast verzorg ik je met een eerlijke lunch en mooie natuur zodat je echt nergens aan hoeft te denken…

Zo’n dag brengt je weer in balans, het versterkt je basis en keuzen worden helder. Dat maakt dat je daarna met hernieuwde energie de herfst aan kan..

De dag is heel geschikt voor mensen met een herfstblues, maar ook als je onder spanning staat, jezelf voorbij loopt, jezelf beter wilt leren kennen of voor iets moeilijks staat… 

P.S.: een ‘dag voor jezelf’ geeft je mindfulness-beoefening een enorme boost!

Dag voor jezelf

21 juli 2024
Tijd: 10:00 – 15/15:30
Locatie: Wijkgebouw Schellingwoude
Kosten: €55,-

mindfulness stiltedag locatie in de natuur

Mindfulness in de buitenlucht

Mindfulness en Natuur zijn een geweldig combinatie. De frisse lucht, de vogels om je heen, blad wat ontvouwt. Daarnaast blaast de wind in je haren bijna vanzelf je gedachten naar de achtergrond.
Daarom ga ik volop met mensen de natuur in. Voor Mindfulness, maar ook voor Coaching en workshops. 
Lees er meer over op Mindfulness Buiten of op mijn Natuuractiviteiten site: The Nature Connection

Mobieltje uit, zintuigen aan en ga mee!

Mindfulness Training in de Natuur

Meditatie uitproberen?

Ik heb een fijne 3-minuten meditatie voor je opgenomen. Daar kan je meteen mee aan de slag, met of zonder ervaring met meditatie. Op die manier kan je ook ontdekken of de manier waarop ik meditaties begeleid je bevalt.

Als je op de knop klikt kom je er meteen (je hoeft dus niets in te vullen).

voor jou: Winter(dip)tips!

Voor nieuwe inspiratie in de winter: mindfulness winterdip-tips. Met mooie ideeën, oefeningen en een meditatie om mindful de winter door te komen…

selfcompassion opens the heart for all beings
Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2L
1032 XS Amsterdam

Contact

mindfulness@ankewijnja.nl
+31 (0)621546663