losse mindfulness & meditatie workshops

kom naar de mindfulness verdiepingsavonden! de eerstvolgende is op 20 januari...

meer doen met meditatie

Misschien heb je een eerste (mindfulness)cursus gedaan, of mediteer je al een tijdje via een app, youtube video’s of een boek.. Je weet wat meditatie is, en wat het voor jou persoonlijk doet. En nu?

Er ligt een nieuwe wereld voor je open, er zijn zoveel verschillende manieren om te mediteren en zoveel manieren waarop je het toe kan passen! Ter inzicht, ontspanning, heling… Een eerste cursus is eigenlijk net alsof je je teen in het water hebt gedoopt, de boel in beweging hebt gebracht.

Daarom geef ik verdiepingsavonden, stiltedagen en trainingen in de natuur. Om je verder te brengen dan die basis. Begeleid, omdat dat vaak zoveel makkelijker gaat dan wanneer je in je eentje bezig bent. Van korte cursussen met het begin, tot langere verdiepende dagen. De mindfulness events in de natuur doe ik onder de naam ‘The Nature Connection’

Het aanbod wisselt, dus houd de site in de gaten! 

eerstvolgende activiteiten

Mindfulness verdieping
donderdag 20 januari
‘Loslaten’ – vaak willen we zo graag vasthouden wat fijn voelt, ook als het leven al verder is. Hoe help je jezelf om los te laten als het leven daar om vraagt?   
Tijd: 19:30 – 22:00
Crossboat – De Ceuvel  
(de avond is onderdeel van het verdiepingstraject maar ook los te volgen)

MindfulWalk & Mindful Run
Vrijdagochtend 1 oktober Try Out Clinic
Combineer Mindfulness met ademtechniek en bewegen! 5-weekse training in het mooie groen in Amsterdam Noord. meer info? Klik hier
9:30-11:00
Vliegenbos

Meditatie Basics
Woensdag 3 november
Kennismakingsles met mindfulness en meditatie (en met mij en de plek ;-))
Tijd: 19:30 – 21:30
Workship – De Ceuvel

Klik hier voor de basiscursussen Mindfulness
Klik hier voor het hele programma van The Nature Connection

Nieuwe workshops volgen? Stuur me een bericht als je daarvan op de hoogte wilt worden gehouden!

Een avond voor jezelf…

Een warme mix van meditatie, visualisatie en zachte yoga.

“Winter is de tijd van bij jezelf zijn, jezelf koesteren. Om van daaruit weer te kunnen stralen.”

Ik neem je mee naar rust en verstilling, warme dekens en kaarslicht. Met een combinatie van meditatie, visualisatie en zachte yoga. Een avond lang weer in contact staan met jezelf, aandacht kunnen geven aan wat er nu is. Een avond energie opladen, zodat je er daarna weer tegenaan kunt!

In alle drukte heb je af en toe stilte nodig om op te merken hoe het echt met je is. Deze avond geeft je de ruimte, de tijd, de sfeer en het gereedschap om er voor jezelf te zijn. Daardoor weet je ook beter welke dingen jij de komende tijd nodig hebt.

Heel geschikt voor mensen in een winterdip, als je veel piekert, erg drukt bent, kritisch op jezelf of voor een moeilijke beslissing staat.

een avond voor jezelf

Datum: Woensdag 13 februari
Tijd: 19:30 – 22:00
Locatie: Workship, De Ceuvel 
Prijs: €25,-

Nieuwe data volgen, stuur me een bericht als je daarvan op de hoogte wilt worden gehouden!

Mindfulness in de buitenlucht

Mindfulness en Natuur zijn een geweldig combinatie. De frisse lucht, de vogels om je heen, blad wat ontvouwt. Daarnaast blaast de wind in je haren bijna vanzelf je gedachten naar de achtergrond.
Daarom ga ik volop met mensen de natuur in. Voor Mindfulness, maar ook voor Coaching en workshops. 
Een heel leuke aanvulling op de Mindfulness Basis Training is de MindfulWalk of Mindful Run training!. Lees er meer over op mijn Mindfulness-in-de-natuur site: The Nature Connection
Mobieltje uit, zintuigen aan en ga mee!

Mindfulness Training in de Natuur

Meditatie Basics

(Tevens proefles mindfulness cursus)
Ben je nieuwsgierig naar Mindfulness of Meditatie, maar heb je geen idee wat het is of waar je dan aan begint? Zit je te denken aan een 8-weekse cursus, maar wil je eerst weten of het klikt?

Kom dan naar deze avond, probeer het uit en stel je vragen. Zo ontdek je of het bij je past en krijg je een goede basis. Ook als je daarna er zelf mee aan de slag gaat met apps, youtube of live-bijeenkomsten.

Je leert deze avond de grondbeginselen van meditatie. Wat het is, wat het niet is (ook heel leerzaam). Door middel van theorie, maar vooral door het die avond onder begeleiding te doen. Met de basismeditaties die je uitprobeert kan je daarna thuis direct verder. 

Mocht je na deze avond besluiten om een 8-weekse cursus bij me te gaan volgen, dan krijg je de kosten van deze avond weer terug.

Hoe doe je dat met Corona?
Netjes in overleg met RIVM. Belangrijkste elementen zijn:  het handhaven van de 1,5 meter, meebrengen van eigen drinken e.d., zelf meebrengen van een deken en een (hand)doek voor over de mat. Schoonmaken door mij van de gebruikte elementen. Daarnaast zal ik iedereen voorafgaand aan de avond vragen naar de gezondheid.

Op deze manier is het vanaf 1 juni weer veilig en verantwoord om weer live een training te geven en te volgen. 

Meditatie Basics

Woensdagavond 9 februari
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: Workship, De Ceuvel
Kosten: €15,-

(de kosten krijg je terug als je je daarna inschrijft voor een Mindfulnesstraining)

 

Mindful verdiepings avonden/traject

Mindfulness in je leven houden is veel makkelijker als je af en toe samen traint, èn als je je blijft ontwikkelen.
Daar zijn deze maandelijkse verdiepingsavonden voor ontstaan. Iedereen die al eens een mindfulnesstraining heeft gedaan, of die zelf al wat langer ervaring heeft met meditatie, is van harte welkom. 

De avonden hebben eenzelfde opzet als in de mindfulness training: samen oefenen (met nieuwe en vertrouwde meditaties), ervaringen delen en een deel verdiepende theorie. De avond gaat bouwt verder met wat er in de training is aangereikt. Licht er iets uit, verdiept een aspect ervan, voegt toe.

Daarnaast ontmoet je anderen die net als jij een training hebben gedaan. Dat delen, weer oefenen en verdiepen werkt heel goed om je eigen ervaring en beoefening een boost te geven. Elke avond heeft zijn eigen thema.

Nieuw dit najaar: 

Mindfulness Verdiepingstraject – De negen innerlijke houdingen
De maandelijkse donderdagavonden zijn ooit begonnen om iedereen die met mindfulness bezig is een plek te geven ter inspiratie, opfrisser en verdieping. Vorig jaar werd door jullie al aangegeven om daar wat meer een lijn in aan te brengen. Een serie van avonden, die op elkaar doorbouwt. Na een serie van drie, heb ik nu een prachtige lange serie voor het komende jaar:

·         10 avonden, van september t/m juni
·         1 donderdagavond per maand.
·         Tijden: 19:30 – 22:00
·         Locatie: Crossboat op de Ceuvel
·         Aantal deelnemers per avond: max 14
.      Kosten voor inschrijving voor het hele traject: 10 avonden € 195,- (gespreide betaling mogelijk). Losse avond: €25,- (zolang er plek is).  

Elke avond gaat dieper in op een van de innerlijke houdingen middels Mindfulness oefeningen – bekende en nieuwe – en theorie. Daarnaast krijg je oefeningen mee voor de maand om zelf verder te gaan binnen het onderwerp.

Meer over de inhoud van het traject:
In de Mindfulness Training kwamen ze al voorbij: innerlijke houdingen. We hebben er toen 7 behandeld: de frisse blik, niet-oordelen, niet-streven, geduld, vertrouwen, acceptatie en loslaten. In het vervolg komen er nog twee nieuwe bij: dankbaarheid en vrijgevigheid.

Kortom: 9 manieren van zijn die je tot grote steun kunnen zijn als je bezig bent met mindfulness & meditatie. Jon Kabat-Zinn zegt er ongeveer het volgende over:
‘Hoewel mindful zijn in de basis heel eenvoudig klinkt – ‘met aandacht in het moment zijn, zonder oordeel’ – is het een van de moeilijkste dingen voor een mens. Dat komt omdat we zo verstrikt zitten in onze automatische patronen, onze manier van denken en de condities van onze omgeving.
Als je dan gaat mediteren, of een andere oefening gaat doen, dan overkomt het bijna iedereen dat je toch iets probeert te forceren, van jezelf verwacht, of (misschien wel vooral) iets probeert te bereiken waarvan je denkt dat dat de bedoeling is – rust & stilte, permanente wijsheid of Verlichting met een hoofdletter.
Werken vanuit de 9 innerlijke houdingen helpt je dan om in jezelf ruimte te creëren tijdens meditaties of oefeningen. Maar ze kunnen meer doen dan dat.

Als je begint met het cultiveren van niet-oordelen, als je begint met het cultiveren van niet-streven, als je begint met het cultiveren van loslaten, of laten zijn, als je begint met het cultiveren van vertrouwen of geduld, dan komen deze kwaliteiten ook stap voor stap meer naar voren in je dagelijks leven. In het contact met je kinderen, met je ouders, met je partner of echtgenoot, met je collega’s op het werk.’

Op die manier ontstaat er een prachtige wisselwerking tussen je mindfulness/meditatie beoefening en je dagelijks leven. Op een vriendelijke, speelse manier.

Daarom deze serie. Elke maand gaan we dieper in op een van die innerlijke houdingen. Van de makkelijk ogende tot de lastig voelende. Via diverse soorten oefeningen, formeel en informeel. Via theorie en gedichten of verhalen. Daarnaast krijg je na de sessie altijd iets mee waardoor je zelf die maand extra aandacht kan geven aan die houding.

Overzicht van het programma:
23 september: de frisse blik
28 oktober: niet oordelen. Over hoe mildheid helderheid geeft.
18 november: geduld
16 december: loslaten
20 januari: vertrouwen
17 februari: accepteren
24 maart: niet-streven
21 april: dankbaarheid
19 mei: vrijgevigheid
23 juni: afronding

Meedoen? Interesse? Vragen? Eerst uitproberen? Laat het me weten via het inschrijvingsformulier!

Inspiratie:
Wil je je nu al meer erin verdiepen? Dan kan deze video je wellicht inspireren!

Verdiepingsavonden:

Donderdag 20 januari  
Thema ‘loslaten’

Als iets naar is, duwen we het weg. En als iets fijn voelt willen we het allerliefst vasthouden. Maar leven is verandering, en voor je het weet wordt vasthouden iets krampachtigs. Richting een ander of richting jezelf. Hoe laat je liefdevol los als het leven daar om vraagt? 
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: De Ceuvel

Kosten: €25,- voor een losse les, maar voordeliger te volgen als serie! (zie ‘verdiepingstraject)

Mindful verdiepingstraject
10 avonden rondom de negen innerlijke houdingen
Maandelijks, op donderdagavonden van september t/m juli

Tijden: 19:30 – 21:30
Locatie: De Ceuvel
Kosten: €25,- voor een losse avond, €195,- voor de hele serie van 10 (gespreide betaling mogelijk)

Overzicht van het programma:
23 september: de frisse blik
28 oktober: niet-oordelen
18 november: geduld
20 januari: loslaten
17 februari: vertrouwen 
24 maart: accepteren
21 april: niet-streven
19 mei: dankbaarheid
23 juni: vrijgevigheid
juli: afronding

Dag voor jezelf (dagretraite)

Deze dag is voor jou. Een dag om bij jezelf te komen. Om te luisteren naar wat er in je speelt, wat er om aandacht vraagt. 
Een dag in stilte, waarin ik je begeleid met meditaties uit de mindfulness in combinatie met zachte yoga. Daarnaast verzorg ik je met een eerlijke lunch en mooie natuur zodat je echt nergens aan hoeft te denken…

Zo’n dag brengt je weer in balans, het versterkt je basis en keuzen worden helder. Dat maakt dat je daarna met hernieuwde energie de herfst aan kan..

De dag is heel geschikt voor mensen met een herfstblues, maar ook als je onder spanning staat, jezelf voorbij loopt, jezelf beter wilt leren kennen of voor iets moeilijks staat… 

P.S.: een ‘dag voor jezelf’ geeft je mindfulness-beoefening een goede boost!

Dag voor jezelf

Wordt weer ingepland als het weer kan
Tijd: 11:00 – 16:30
Locatie: Wijkgebouw Schellingwoude
Kosten: €65,-

mindfulness stiltedag locatie in de natuur

Meditatie uitproberen?

Ik heb een fijne 3-minuten meditatie voor je opgenomen. Daar kan je meteen mee aan de slag, met of zonder ervaring met meditatie. Op die manier kan je ook ontdekken of de manier waarop ik meditaties begeleid je bevalt.

Als je op de knop klikt kom je er meteen (je hoeft dus niets in te vullen).

Kom bij het gratis online ‘Meditatiecafe’

Voor iedereen die meer wil met meditatie of mindfulness: word lid van het gratis online Meditatiecafé! Laat je inspireren door anderen, wissel ervaringen uit, stel vragen. Wat samen mediteren is veel makkelijker…

voor jou: Winter(dip)tips!

Voor nieuwe inspiratie in de winter: mindfulness winterdip-tips. Met mooie ideeën, oefeningen en een meditatie om mindful de winter door te komen…

selfcompassion opens the heart for all beings
Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2L
1032 XS Amsterdam

Contact

mindfulness@ankewijnja.nl
+31 (0)621546663