losse mindfulness & meditatie workshops

Mindful bewegen in de buitenlucht? Kom naar een MindfulWalk of Mindful Run training!

meer doen met meditatie

Misschien heb je een eerste (mindfulness)cursus gedaan, of mediteer je al een tijdje via een app, youtube video’s of een boek.. Je weet wat meditatie is, en wat het voor jou persoonlijk doet. En nu?

Er ligt een nieuwe wereld voor je open, er zijn zoveel verschillende manieren om te mediteren en zoveel manieren waarop je het toe kan passen! Ter inzicht, ontspanning, heling… Een eerste cursus is eigenlijk net alsof je je teen in het water hebt gedoopt, de boel in beweging hebt gebracht.

Daarom geef ik verdiepingsavonden, stiltedagen en trainingen in de natuur. Om je verder te brengen dan die basis. Begeleid, omdat dat vaak zoveel makkelijker gaat dan wanneer je in je eentje bezig bent. Van korte cursussen met het begin, tot langere verdiepende dagen. De mindfulness events in de natuur doe ik onder de naam ‘The Nature Connection’

Het aanbod wisselt, dus houd de site in de gaten! 

Zomer 2021

MindfulWalk & Mindful Run
Combineer Mindfulness met ademtechniek en bewegen! 5-weekse training in het mooie groen in Amsterdam Noord.
Uitproberen?
meer info? Klik hier

Mindfulness verdiepingsavonden
donderdag 24 juni
thema: midzomernacht

donderdag 26 augustus
thema: vakantiegevoel en je dagelijks leven

Tijden: 19:30 – 22:00
Locatie: De Ceuvel (Crossboat) 

Meditatie Basics
Woensdag 14 juli
Tijd: 19:30 – 21:30
Workship – De Ceuvel

Klik hier voor de basiscursussen Mindfulness
Klik hier voor het hele programma van The Nature Connection

Nieuwe workshops volgen? Stuur me een bericht als je daarvan op de hoogte wilt worden gehouden!

Een avond voor jezelf…

Een warme mix van meditatie, visualisatie en zachte yoga.

“Winter is de tijd van bij jezelf zijn, jezelf koesteren. Om van daaruit weer te kunnen stralen.”

Ik neem je mee naar rust en verstilling, warme dekens en kaarslicht. Met een combinatie van meditatie, visualisatie en zachte yoga. Een avond lang weer in contact staan met jezelf, aandacht kunnen geven aan wat er nu is. Een avond energie opladen, zodat je er daarna weer tegenaan kunt!

In alle drukte heb je af en toe stilte nodig om op te merken hoe het echt met je is. Deze avond geeft je de ruimte, de tijd, de sfeer en het gereedschap om er voor jezelf te zijn. Daardoor weet je ook beter welke dingen jij de komende tijd nodig hebt.

Heel geschikt voor mensen in een winterdip, als je veel piekert, erg drukt bent, kritisch op jezelf of voor een moeilijke beslissing staat.

een avond voor jezelf

Datum: Woensdag 13 februari
Tijd: 19:30 – 22:00
Locatie: Workship, De Ceuvel 
Prijs: €25,-

Nieuwe data volgen, stuur me een bericht als je daarvan op de hoogte wilt worden gehouden!

Mindful verdieping

Mindfulness in je leven houden is veel makkelijker als je af en toe samen traint, èn als je je blijft ontwikkelen.
Daar zijn deze maandelijkse verdiepingsavonden voor ontstaan. Iedereen die al eens een mindfulnesstraining heeft gedaan, of die zelf al wat langer ervaring heeft met meditatie, is van harte welkom. 

De avonden hebben eenzelfde opzet als in de mindfulness training: samen oefenen (met nieuwe en vertrouwde meditaties), ervaringen delen en een deel verdiepende theorie. De avond gaat bouwt verder met wat er in de training is aangereikt. Licht er iets uit, verdiept een aspect ervan, voegt toe.

Daarnaast ontmoet je anderen die net als jij een training hebben gedaan. Dat delen, weer oefenen en verdiepen werkt heel goed om je eigen ervaring en beoefening een boost te geven.

Elke avond heeft zijn eigen thema. In 2021 start ik met een verdiepingstraject rondom de 9 innerlijke houdingen die tezamen een schat aan ervaring en inzicht in zich dragen: frisse blik (beginners mind), geduld, vertrouwen, niet streven, loslaten, niet oordelen, acceptatie, dankbaarheid en vrijgevigheid.
Ze zijn in de 8-weekse training kort aangestipt. Deze avonden gaan we ze onderzoeken, verkennen, verdiepen via nieuwe en vertrouwde oefeningen.
Je kan de avonden volgen als traject, of los kiezen of je komt. Zo kan je je verdiepen in vrijheid, wat bij jou en je leven past. 

Voor wie nieuwsgierig is: hoe doe je dat met Corona?
Netjes in overeenstemming met de regels, die gelukkig steeds minder worden. Belangrijkste elementen zijn: het handhaven van de 1,5 meter, meebrengen van eigen drinken, zelf meebrengen van een deken en een (hand)doek voor over de mat. Schoonmaken door mij van de gebruikte elementen. Daarnaast zal ik iedereen voorafgaand aan de avond vragen naar de gezondheid.

Verdiepingsavonden:

Donderdag 24 juni
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: De Ceuvel (Crossboat)
Kosten: €20,-
Thema: Midzomernacht

Het is midzomernacht! Van nature een keerpunt en dit jaar helemaal, nu het land weer open gaat. Wat doet zo’n moment met je?
En hoe kan je met mindfulness & meditatie inzicht krijgen in wat dat voor jezelf betekent, zodat je vanuit daar bewust kan kiezen hoe jij deze zomer in gaat?
Met meditaties en oefeningen, ook voor thuis. 

Donderdag 26 augustus
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: De Ceuvel
Kosten: €20,- 
Thema: Vakantiegevoel & Mindfulness

Wat is er anders als je op vakantie bent? En kan je iets daarvan meenemen als straks je ‘gewone’ leven weer induikt? Hoe kan jij, in jou specifieke situatie, Mindfulness daarvoor inzetten?
Met meditaties & oefeningen, ook voor thuis.

Meditatie Basics

(Tevens proefles mindfulness cursus)
Ben je nieuwsgierig naar Mindfulness of Meditatie, maar heb je geen idee wat het is of waar je dan aan begint? Zit je te denken aan een 8-weekse cursus, maar wil je eerst weten of het klikt?

Kom dan naar deze avond, probeer het uit en stel je vragen. Zo ontdek je of het bij je past en krijg je een goede basis. Ook als je daarna er zelf mee aan de slag gaat met apps, youtube of live-bijeenkomsten.

Je leert deze avond de grondbeginselen van meditatie. Wat het is, wat het niet is (ook heel leerzaam). Door middel van theorie, maar vooral door het die avond onder begeleiding te doen. Met de basismeditaties die je uitprobeert kan je daarna thuis direct verder. 

Mocht je na deze avond besluiten om een 8-weekse cursus bij me te gaan volgen, dan krijg je de kosten van deze avond weer terug.

Hoe doe je dat met Corona?
Netjes in overleg met RIVM. Belangrijkste elementen zijn:  het handhaven van de 1,5 meter, meebrengen van eigen drinken e.d., zelf meebrengen van een deken en een (hand)doek voor over de mat. Schoonmaken door mij van de gebruikte elementen. Daarnaast zal ik iedereen voorafgaand aan de avond vragen naar de gezondheid.

Op deze manier is het vanaf 1 juni weer veilig en verantwoord om weer live een training te geven en te volgen. 

Meditatie Basics

Woensdagavond 14 juli
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: Workship, De Ceuvel
Kosten: €15,-

(de kosten krijg je terug als je je daarna inschrijft voor een Mindfulnesstraining)

 

Dag voor jezelf (dagretraite)

Deze dag is voor jou. Een dag om bij jezelf te komen. Om te luisteren naar wat er in je speelt, wat er om aandacht vraagt. 
Een dag in stilte, waarin ik je begeleid met meditaties uit de mindfulness in combinatie met zachte yoga. Daarnaast verzorg ik je met een eerlijke lunch en mooie natuur zodat je echt nergens aan hoeft te denken…

Zo’n dag brengt je weer in balans, het versterkt je basis en keuzen worden helder. Dat maakt dat je daarna met hernieuwde energie de herfst aan kan..

De dag is heel geschikt voor mensen met een herfstblues, maar ook als je onder spanning staat, jezelf voorbij loopt, jezelf beter wilt leren kennen of voor iets moeilijks staat… 

P.S.: een ‘dag voor jezelf’ geeft je mindfulness-beoefening een goede boost!

Dag voor jezelf

Wordt weer ingepland als het weer kan
Tijd: 11:00 – 16:30
Locatie: Wijkgebouw Schellingwoude
Kosten: €65,-

mindfulness stiltedag locatie in de natuur

Mindfulness in de buitenlucht

Mindfulness en Natuur zijn een geweldig combinatie. De frisse lucht, de vogels om je heen, blad wat ontvouwt. Daarnaast blaast de wind in je haren bijna vanzelf je gedachten naar de achtergrond.
Daarom ga ik volop met mensen de natuur in. Voor Mindfulness, maar ook voor Coaching en workshops. 
Een heel leuke aanvulling op de Mindfulness Basis Training is de MindfulWalk of Mindful Run training!. Lees er meer over op mijn Mindfulness-in-de-natuur site: The Nature Connection
Mobieltje uit, zintuigen aan en ga mee!

Mindfulness Training in de Natuur

Meditatie uitproberen?

Ik heb een fijne 3-minuten meditatie voor je opgenomen. Daar kan je meteen mee aan de slag, met of zonder ervaring met meditatie. Op die manier kan je ook ontdekken of de manier waarop ik meditaties begeleid je bevalt.

Als je op de knop klikt kom je er meteen (je hoeft dus niets in te vullen).

Kom bij het gratis online ‘Meditatiecafe’

Voor iedereen die meer wil met meditatie of mindfulness: word lid van het gratis online Meditatiecafé! Laat je inspireren door anderen, wissel ervaringen uit, stel vragen. Wat samen mediteren is veel makkelijker…

voor jou: Winter(dip)tips!

Voor nieuwe inspiratie in de winter: mindfulness winterdip-tips. Met mooie ideeën, oefeningen en een meditatie om mindful de winter door te komen…

selfcompassion opens the heart for all beings
Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2L
1032 XS Amsterdam

Contact

mindfulness@ankewijnja.nl
+31 (0)621546663