Mediteren thuis

Mindfulness en meditatie kunnen je helpen om in deze vreemde tijd een basis te vinden in het moment en in jezelf. Daarbij gaat het niet om ‘rust’ of ‘stilte’ vinden, maar veel meer om stil te staan, jezelf de ruimte te geven. Om op te kunnen merken wat er is, en dat dat er gewoon mag zijn. Ook je angst, onzekerheid, onrust, irritatie, etc. 

Nog nooit gemediteerd? Start dan eens met de 3-minuten meditatie of de omgekeerde body-scan. 
Voel je je angstig, boos, verdrietig, dan kunnen de ‘er voor jezelf zijn’ meditatie of de ‘Meditatie voor moeilijke momenten’ je ondersteunen.
De dankbaarheidsmeditatie helpt je te focussen op al het fijne dat er wèl is, wat goed is om je weer meer in balans te krijgen. 

En zo heeft elke meditatie zijn kracht. 
Ik wens je gezondheid en wijsheid voor de komende tijd. 
Zorg goed voor jezelf, en voor anderen.

3 minuten meditatie

Wil je eens uitproberen wat het is, mediteren? Of heb je behoefte aan een korte pauze, aan even tijd voor jezelf hebben? Dan is deze korte, vriendelijke meditatie heel geschikt! 

Omgekeerde Bodyscan (14 min)

Een korte bodyscan, die begint bij je hoofd in plaats van je voeten. Fijn als je wat druk bent in je hoofd, en ook heel geschikt om staand of zittend te doen. 

Er voor jezelf kunnen zijn.. (10 min)

Deze meditatie kan je ondersteunen om jezelf te accepteren, juist als je je even minder goed of tevreden over jezelf voelt. Ik heb de meditatie met liefde en zorg ingesproken, en ben dan ook heel benieuwd hoe je het vindt (-; 

Meditatie tijdens moelijke momenten

Dit is een meditatie gebaseerd op het werk van Eckhart Tolle. Ze ondersteunt je als je het zwaar hebt, door de aandacht te verschuiven van je (vaak malende) gedachten naar dat wat je voelt in je lichaam, op dit moment. Probeer het maar eens. 
(duur: ca 18 min).

Dankbaarheidsmeditatie (9 min)

Je dankbaar voelen, door aandacht te hebben voor dat wat je dankbaar en blij maakt, geeft je leven een positieve boost. Volgens onderzoek heeft het duidelijk positieve effecten op onze gezondheid, ons geluksgevoel en onze relaties. Ontdek wat het voor jou doet met deze meditatie…

Bergmeditatie (16 min)

Deze meditatie helpt je om je eigen ‘basis’ te voelen. Om een gevoel van stevigheid en kracht te ontwikkelen waardoor je minder snel van stuk raakt als het leven wat ruwer is of tegenzit. 

Meermeditatie.. (14 min)

Een meditatie waarbij de visualisatie van een meer je helpt de rust onder en in de drukte te vinden. Deze meditatie kan je het beste liggend doen, op een plek waar je niet gestoord wordt… 

Mediteren met een onrust lichaam (7 min)

Heb jij soms ook dat je lijf heel onrustig is, terwijl je aan het mediteren bent? Dat je benen onrustig zijn, er overal iets kriebelt? Deze begeleide meditatie geeft je daarvoor de ruimte

Don't strive to be normal, strive to be natural....
Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2L
1032 XS Amsterdam

Contact

mindfulness@ankewijnja.nl
+31 (0)621546663