Meditatie & Mindfulness

8-weekse mindfulness training, summer intensive basiscursus, individuele trainingen en stiltedagen

Mindfulness en meditatie bieden ons iets waar veel mensen in deze tijd behoefte aan hebben: aandacht. even stilstaan. bij het moment en bij jezelf. zonder oordeel.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die mediteren beter bestand zijn tegen stress, beter kunnen omgaan met problemen en helderder keuzen kunnen maken. Maar het doet meer dan dat. je gaat er ook meer intens van leven. Je wordt weer bewust van waar je bent, met wie je bent, van wat je zintuigen beleven en je beleeft dat moment ineens helemaal mee. 

Klinkt geweldig, maar hoe doe je dat? Misschien heb je al gemerkt dat het iets anders is dan ”je gedachten uitzetten’, want dat is vrijwel onmogelijk vol te houden. En het is ook niet persé ‘stil op een kussen zitten’, er zijn namelijk genoeg andere manieren om te mediteren. 

Als jij graag wilt ontdekken wat het is en hoe je dat zelf kunt doen, wil ik je heel graag daar bij assisteren. Dat kan op dit moment via mijn cursussen, maar in de nabije toekomst wil ik dat uitbreiden met een blog en meditaties op deze site.  

komende cursussen

Binnenkort startende cursussen:

Mindfulness 8-weekse training (MBSR)

Start woensdag 12 september van 9:30 – 12:00

Start donderdag 13 september van 19:30 – 22:00

Het programma wordt regelmatig aangevuld. 
Wil je op de hoogte blijven? schrijf me dan een bericht, dan laat ik het je weten als er meer bekend is. 

Summer intensive – meditatie basiscursus

5 ochtenden,  2 uur per dag
Heb jij je voorgenomen om deze zomer tijd voor jezelf te nemen, meer in balans te komen, echt te genieten van het moment?
Quickstart je vakantie ervaring dan met deze korte intensieve meditatiecursus: 5 dagen elke ochtend een programma van 2 uur met diverse meditaties en begeleiding. 
Kan je er daarna zelf mee aan de slag gedurende de rest van de zomer!

Mediteren kan op veel verschillende manieren. Ik zorg voor afwisseling van zowel ontspanning als verdieping, aandachtsmeditaties, inzichtmeditaties, natuur- en compassie meditaties. Binnen een heldere structuur. Zo krijg je een gevoel voor de mogelijkheden en voor wat bij jou past. Met ruimte voor vragen en begeleiding zodat je kan leren van elkaars ervaringen. 

In de ochtend, maar niet al te vroeg, met daarna genoeg tijd om de effecten ervan in de dag te beleven.

Het programma is geschikt voor beginnende mediteerders, maar ook voor mensen met meer ervaring die behoefte hebben aan verdieping, opfrissing, die vastzitten in de eigen beoefening of gewoon eens wat anders willen. 

meditatie basiscursus

Summer intensive – 1e week
Datum: maandag 9 juli t/m vrijdag 13 juli.
Tijd: elke dag van 9:30-11:30
Locatie: Workship, De Ceuvel 
Kosten: €121,- 
Maximaal aantal deelnemers: 10

Afgerond!! Bedankt fijne groep (-;

Summer intensive – 2e week
Datum: maandag 16 juli t/m vrijdag 20 juli.
Tijd: elke dag van 9:30 – 11:30
Locatie: Workship, De Ceuvel 
Kosten: €121,- 
Maximaal aantal deelnemers: 10

Inschrijving gesloten

Mindfulness 8-weekse (MBSR)

8 weken een sessie van 2.5 uur – zoals opgezet door John Kabat Zinn
Mindfulness betekent ‘volledig bewust zijn van de huidige ervaring’, en die zien zoals die is. Dat klinkt heel simpel. En dat is het eigenlijk ook. Alleen hebben we vaak een bewuste of onbewuste stem in ons hoofd die vindt dat het anders zou moeten zijn, dat je iets anders zou moeten hebben gedaan, dat de ander iets anders zou hebben moeten doen of zeggen, dat bang is dat er straks iets niet goed gaat, etcetera.
Als die stem er vaak is, dwingend is ( ‘maar het kan niet anders’, ‘het moet echt af’), je geen uitweg geeft, dan ontstaat er stress. 

Het is dan goed om te weten dat je kunt leren om anders met jezelf, en vooral met de aanwezigheid van die stem, om kunt gaan. Door middel van de oefeningen in de mindfulness 8-weekse krijg je hier handreikingen voor. 

Is het zweverig?
Nee. Je hoeft nergens in te geloven, alleen maar zelf te ervaren. Die ervaringen geven je uiteindelijk je inzichten, dus daar ben je zelf bij. 

Kost het tijd? 
Ja. Het kost best wel wat tijd: naast dat we elke week 2 1/2 uur bij elkaar komen, wordt er van je verwacht dat je heel regelmatig, liefst dagelijks, oefent. Daar ben je per dag al snel 45 minuten mee kwijt. 

Waarom 8 weken?
De 8-weekse Mindfulness training geeft je een geweldige basis om mindfulness echt een plek te geven in je dagelijks leven. Veel mensen ervaren er daardoor een blijvend effect van of pakken het op een moment dat het nodig is snel weer op. 
Dat is voor mij ook de reden om de training te geven: ik zou het geweldig vinden als je na die 8 weken mij niet meer nodig hebt (-; Gewoon, omdat je iets ontdekt hebt waar je je heel goed bij voelt en dat je zelf kunt toepassen, zelf verder kan ontwikkelen.

Voor wie is het geschikt?
Voor iemand die anders wil omgaan met stress, voor mensen die zich meer verbonden willen voelen met hun emoties of met hun leven, voor hen die het idee hebben dat het leven te snel voorbij vliegt, voor hen die voor een keuze staan en niet weten wat ze zelf zouden willen. 
Voor beginnende mediteerders, maar ook voor gevorderde die wat vastzitten in hun beoefening (zelf heb ik de cursus gedaan als ervaren meditator, en heb er nog steeds veel aan gehad). 

Geef je de ‘echte’ MBSR-cursus?
Zeker. Ik geef de training conform de officiële MBSR-opzet (ik ben gecertificeerd door het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam). Echter in aansluiting met wie ik ben betrek ik waar het goed past de natuur in de omgeving bij de meditaties. 

mindfulness 8-weekse (MBSR)

Mindfulness 8-weekse (MBSR) – woensdagochtend
Startdatum: woensdag 12 september
Locatie: Workship, De Ceuvel
Kosten: €325,-
Maximaal aantal deelnemers: 12
(Overige data: 19, 26 september, 3, 10, 17, 31 oktober en 7 november. Stiltedag op zondag 14 oktober van 11 – 16:30)

Mindfulness 8-weekse (MBSR) – donderdagavond
Startdatum:  donderdagavond 13 september
Locatie: Workship, De Ceuvel 
Kosten: €325,- 
Maximaal aantal deelnemers: 12
(overige data: 20, 27 september, 4, 11, 18 oktober, 1 en 7 november. Stiltedag op zondag 14 oktober van 11 – 16:30)

Mindfulness individueel of als duo

Soms is een groepstraining niet mogelijk of op dit moment net niet wat jou past. Dan is het ook mogelijk om individueel of als duo (met je partner, beste vriend of vriendin) een training te volgen.
Ik nodig je in dat geval uit voor een gratis intake-gesprek waarin we kijken of het klikt en waar je naar verwachting het meest aan gaat hebben. 
Dat kan inderdaad een individuele- of duotraining zijn, maar misschien komen we ook wel op iets anders.  

mindfulness individueel/duo

Data en tijden in overleg
Locatie: boot 2L, De Ceuvel
Kosten: €600,- (individueel), € 450,- (duo, pp)
De duur van een sessie is in dit geval korter, circa 1.5 uur. De stiltedag is altijd gecombineerd met een groep.

Intake is gratis

 

selfcompassion opens the heart for all beings
Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2L
1032 XS Amsterdam

Contact

mindfulness@ankewijnja.nl
reh@ankewijnja.nl
+31 (0)621546663