Mindfulnesstrainingen van deze tijd

Deze tijd gaat snel. Er gebeurt razend veel, in jezelf, in je buurt, je stad maar ook in de wereld. Hoe houd jij je daarin staande? En hoe vind je in die tijd nog ruimte voor een cursus?

Mediteren en mindfulness kunnen je helpen om beter te voelen hoe het met je is, ook als je stuitert van de plannen. Om eerder een grens te trekken en nee te zeggen. Om die kritische stem in je hoofd te zien en daar mee te leren omgaan. Om jezelf te zien en te zijn.
Daarom geef ik Mindfulnesstrainingen van deze tijd: nuchter, zonder dogma’s, met thema’s van deze tijd en met flexibele oefeningen en oefentijden. Zodat jij zelf kan ontdekken wat het beste bij je past. 

Want of je nu multitaskt, micromanaged, jobhopt, idealist bent, wereldreist, vlogt of blogt… je draagt jezelf en je eigen manieren om met iets om te gaan met je mee. 
Nieuwsgierig? Bekijk dan hieronder het aanbod en schrijf je in!

Eerstvolgende basiscursussen

Meditatie Basics
Donderdag 29 november
Tijd 19:30 – 22:00

Mindfulness 8-weekse (MBSR) – Woensdagochtend
Start eerstvolgende nieuwe groep: 5 december
Tijden: 9:30 – 12:00

Mindfulness Individueel of Duo  
Doorlopend, op aanvraag.

Klik hier voor de vervolgtrainingen

Meditatie basics (en kennismaking)

Ben je nieuwsgierig naar Mindfulness of Meditatie, maar heb je geen idee wat het is of waar je dan aan begint? (Of wie ìk ben, dat kan natuurlijk ook)

Kom dan naar deze avond, probeer het uit en stel je vragen. Zo ontdek je of het bij je past en heb je een betere basis als je zelf aan de slag gaat met apps, youtube of live-bijeenkomsten.

Je leert deze avond de basis van meditatie. Wat het is, wat het niet is (ook heel leerzaam) en je leert een aantal basismeditaties die je mee naar huis krijgt zodat je er thuis mee verder kan. 

Mocht je na deze avond besluiten om een cursus bij me te gaan volgen, dan krijg je de kosten van de avond weer terug. 

Meditatie basics

Datum: Donderdagavond 29 november
19:30 – 21:30
Locatie: Workship, De Ceuvel
Kosten: €35,-

(kosten krijg je terug als je je daarna inschrijft voor een Mindfulnesstraining)

 

MindfulnessTraining (8-weekse) 

8 sessies van 2,5 uur plus een stiltedag
Mindfulness bestaat uit een mooie combinatie van oefenen, het bespreken van de ervaringen (waardoor je beter ziet wat er gebeurde en je veel leert van de ervaringen van anderen) en theorie. Elke sessie heeft een bepaald thema, de oefeningen en opdrachten sluiten hierbij aan. Enkele thema’s die aan bod komen zijn:

 • zien van je automatische patronen
 • je innerlijke criticus,
 • stress herkennen,
 • bewust reageren op stress,
 • omgaan met falen, 
 • omgaan met heftige emoties,
 • goed voor jezelf zorgen. 

De thema’s vormen een soort ‘rode draad’ door de training, waardoor je ze niet puur verstandelijk gaat begrijpen maar echt gaat ervaren wat ze betekenen. Want uiteindelijk leer je door het zelf te voelen door middel van de oefeningen.

Is het zweverig?
Nee. Je hoeft nergens in te geloven, alleen maar zelf te ervaren. Die ervaringen geven je uiteindelijk je inzichten, dus daar ben je zelf bij. 

Kost het tijd? 
Ja, het kost tijd. Elke week is er een sessie van 2 1/2 uur en daarnaast heb je het meeste aan de cursus als je regelmatig, liefst dagelijks, oefent.
Echter: de grote meesters geven aan ook als je maar 1 minuut per dag mediteert, je al een effect krijgt. Met 10 minuten is dat effect al diverse malen in onderzoek aangetoond. Daarom is bij mij ‘een uur oefenen per dag’ (traditionele mindfulness) geen verplichting. Daarnaast: een groot deel van de oefeningen kan je doen tìjdens andere activiteiten, het voordeel daarvan is dat het zo eenvoudiger onderdeel van je leven wordt. Daarom geef ik daar in de training ook extra aandacht aan. Tot slot kan je de ‘formele’ oefeningen in lengte afwisselen en tijdens de training opbouwen. Zo ontdek je stap voor stap wat bij je past. Dan blijf je het vermoedelijk ook langer gebruiken na de training dan ‘verplicht oefenen..’

Waarom 8 weken?
De 8-weekse Mindfulness training geeft je een geweldige basis om mindfulness echt een plek te geven in je dagelijks leven. Veel mensen ervaren er daardoor een blijvend effect van of pakken het op een moment dat het nodig is snel weer op. 
Dat is voor mij ook de reden om de training te geven: ik zou het geweldig vinden als je na die 8 weken mij niet meer nodig hebt (-; Gewoon, omdat je iets ontdekt hebt waar je je heel goed bij voelt en dat je zelf kunt toepassen, zelf verder kan ontwikkelen.

Voor wie is het geschikt?
Voor iemand die anders wil omgaan met stress, falen of perfectie. Voor mensen die zich meer verbonden willen voelen met hun emoties, voor hen die het idee hebben dat het leven te snel voorbij vliegt, voor hen die voor een keuze staan en niet weten wat ze zelf nou willen. 
Het is opgezet voor beginnende mediteerders, maar kan ook verdieping geven voor meer ervaren mensen die vastzitten in hun beoefening (zelf heb ik de cursus gedaan als ervaren mediteerder, en heb er nog steeds veel aan gehad). 

Geef je de ‘echte’ MBSR-cursus?
Zeker. Ik geef de training conform de officiële MBSR-opzet (ik ben gecertificeerd door het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam). Echter in aansluiting met wie ik ben: met beide voeten op de grond, zo praktisch en puur als ik kan zodat jij er ook echt wat aan hebt. Daarnaast houd ik niet van dogma’s, dus die haal ik er waar mogelijk uit (-;. 

Hoe groot is de groep?
Ik hou van kleine groepen, maximaal 10 personen. Dan heb je het voordeel van een groep, maar niet het nadeel van het aantal mensen. Minimaal aantal deelnemers is drie personen. 

Geef je korting?
Regelmatig. Ik vind het belangrijk dat ook mensen met een kleinere beurs de mogelijkheid hebben om een training te volgen. Als je student bent, of in een bezit bent van een StadsPas bijvoorbeeld, laat dat dan weten!

Cursusinformatie 8-weekse

Mindfulness 8-weekse (MBSR) – Woensdagochtend
Start eerstvolgende nieuwe groep:  5 december
Tijden: 9:30 – 12:00
Locatie: Workship, De Ceuvel 
Maximaal aantal deelnemers: 10

Kosten: €325,-
incl BTW voor particulieren, zakelijk excl BTW (kleine beurs? informeer naar korting) 
Inbegrepen bij de training:

 • 8 trainingssessies van 2.5 uur
 • 1 begeleide stiltedag
 • werkboek
 • koffie, thee, water en nootjes tijdens de avonden
 • telefonische intake

Overige data: 12, 19 december, 9, 16, 23, 30 januari, 6 februari. Stiltedag nog nader te bepalen

Mindfulness individueel of als duo

Soms is een groepstraining niet mogelijk of op dit moment net niet wat jou past. Dan is het ook mogelijk om individueel of als duo (met je partner, beste vriend of vriendin) een training te volgen.
Ik nodig je in dat geval uit voor een gratis intake-gesprek waarin we kijken of het klikt en waar je naar verwachting het meest aan gaat hebben. 
Dat kan inderdaad een individuele- of duotraining zijn, maar misschien komen we ook wel op iets anders. Als je aangeeft dat je geïnteresseerd ben, neem ik contact met je op! 

Mindfulness individueel/duo

Data en tijden in overleg
Locatie: boot 2L, De Ceuvel
Kosten: €800,- (individueel), € 600,- (duo, pp)
De duur van een sessie is in dit geval korter, circa 1.5 uur. De stiltedag is altijd gecombineerd met een groep.

Intake is gratis

 

Elke verandering begint met een andere manier van kijken
Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2L
1032 XS Amsterdam

Contact